Detecteren van een batterijg brand doe je met de Li-Ion Tamer

De Li-ion Tamer
Lithium-ion Branddetectie

Li-ion Tamer, Lithium-ion Branddetectie GEN 3

De 3e generatie Lithium Ion Batterij Off-Gas Branddetectie

Detecteer een Lithium Ion Thermal Runaway voordat de vlammen uit de batterij slaan of erger nog, voordat hij explodeert.

De Li-ion Tamer is een geavanceerde oplossing ontworpen om een aankomende brand in lithium-ion batterijen te detecteren.

De Li-ion Tamer kan alarm slaan voordat de batterij explodeert of in brand vliegt.

WAARSCHUWING! Batterijbranden lopen onvoorspelbaar. De batterij kan gaan roken en dan gaan branden maar hij kan ook direct heftig branden, exploderen of tussen het branden door explosies geven. Een verbranding kan zeer heftig verlopen waarbij er ook zeer giftige stoffen vrijkomen.  

Li-ion Tamer sensor voor het detecteren van batterijbranden
Li-ion Tamer controller

De Li-ion Tamer detecteert het off-gas event voor de brand

Bij een verhitting in de batterij kan er een onomkeerbaar proces in gang worden gezet. Dit noemen we een Thermal Runaway. Bij nieuwe batterijen vindt een Thermal Runaway plaats bij een temperatuur van circa 150 graden Celcius. Bij oudere batterijen gebeurt dit eerder.

De hitte in de batterij zorgt ervoor dat de elektrolyten in de batterij verdampen. Deze dampen worden via een klein ventiel naar buiten gedrukt. De dan vrijkomende gassen kunnen gedetecteerd worden door de Li-ion Tamer. Hierdoor krijg je een alarm voordat de brand/explosie plaatsvindt.

WAARSCHUWING! Hoewel dit soms wel beweert wordt kun Je in dit stadium een brand of explosie niet meer voorkomen. Wel kun je nog blussen en vluchten. Het blussen van deze batterijen kon tot voor kort niet op een goede manier maar hier lees je hoe wij dit wel doen. Wij blussen Lithium-Ion branden blijvend en ook nog met een BIO neutraal middel.  

Benieuwd naar de prijs van een Lithium-ion Tamer? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Het detecteren van Lithium-ion branden is relatief nieuw. Bestaande middelen schieten vaak te kort.

De omstandigheden om Lithium-Ion branden te detecteren zijn vaak heel verschillend. Deze omstandigheden hebben veel invloed op hoe de brand te detecteren.

Maak een afspraak met ons zodat we samen kunnen kijken wat de beste aanpak is.

Hoe verloopt een Lithium-ion brand

De vrijkomende gassen die door de verhitting van de batterij naar buiten worden gedrongen zijn zeer brandbaar en giftig. Ook in de batterij zijn deze dampen aanwezig en door de hitte en de aanwezigheid van zuurstof in de batterij (Zuurstof wordt bij dit proces door de batterij zelf geproduceerd) ontbranden de vrijgekomen gassen.

Deze brand zet de al eerder naar buiten gedrongen gassen in brand.

De hitte die bij dit alles vrijkomt verhit vervolgens de omliggende cellen in de batterij die ook afgaan. Bij elkaar een onvoorspelbare en heftige kettingreactie met als bonus giftige gassen.

De Li-ion Tamer kan het zogeheten Off gas event detecteren. Ook meet deze 3e generatie het vocht en temperatuurstijging die ook ontstaan bij een Thermal Runaway.

De Li-ion Tamer werkt het beste in een gesloten ruimte als batterijrek, container of andere kleine ruimte welke goed zijn afgesloten.

Wil jij Lithium-Ion brand detecteren? Bel of mail ons en wij gaan voor je aan de slag.

Het hoeft niet, je kan er ook zelf in duiken maar met onze hulp ga je veel sneller en neem je onze ervaring en kennis met je mee.

Neem vandaag nog contact op en ontdek zelf waarom

Detecteren van een batterijg brand doe je met de Li-Ion Tamer

Belangrijkste kenmerken van het Li-ion Tamer GEN 3-systeem:

Vroegtijdige detectie en preventie van storingen in lithium-ion batterijen, waardoor je gewaarschuwd wordt voor een thermal runaway.

Schaalbare implementatiemogelijkheden om batterijopslagsystemen van verschillende groottes te beschermen, waardoor kosteneffectieve oplossingen worden geboden.

Eenvoudige installatie en systeemconfiguratie via gebruikersvriendelijke interface-software, waardoor setup-kosten worden geminimaliseerd.

Kalibratievrije sensoren en verlengde productlevensduur, je onderhoudskosten zijn er hierdoor niet en je investering is een lange termijn investering.

Communicatieprotocollen, inclusief relais en Modbus-uitgangen, voor naadloze integratie met bestaande systemen. Je kunt een Li-ion Tame zien als een externe melder.

Belangrijke aspecten van het Li-ion Tamer GEN 3-systeem:

Wat detecteert het apparaat in lithium-ion batterijen?

Het Li-ion Tamer GEN 3-apparaat detecteert het ventileren van oplosmiddeldampen van batterij-elektrolyt (off-gassing fase) die vroeg in de falingsmodus van lithium-ion batterijen optreden.

Waarom is vroegtijdige detectie van batterij-elektrolytdampen belangrijk?

Vroegtijdige detectie van batterij-elektrolytdampen maakt het mogelijk om passende stappen te ondernemen om aan de gevolgen van een catastrofale explosie te ontsnappen. Bij voorkeur door automatisch te blussen met dit schuim.

Bel ons we helpen je graag met ASD, List, BMI etc.

Ben je benieuwd geworden?
Neem contact met ons op!