Vlamdetectie

Talentum Vlammenmelders

Om een brand in een vroegtijdig stadium te ontdekken is er, naast rook en warmtedetectie, tevens de mogelijkheid om op vlammen of vonken te detecteren. Met de vlamdetectors van Talentum heeft FireSense de beschikking over een A-merk detectiemiddelen. De Talentum Vlamdetectors van Fire Fighting Enterprices (FFE) worden veelvuldig toegepast in de zware industrie en staan vooral bekend om de snelle en zeer betrouwbare alarmering. Mede door deze betrouwbaarheid worden vlamdetectors van Talentum steeds vaker toegepast in gebouwen. Om mee te spelen in de eredivisie vlamdetectors voldoen de producten die FireSense levert aan de EN54-10 norm. 

Ook in ATEX (Anti-Explosie) uitvoering verkrijgbaar

De door FireSense gevoerde vlammenmelders van Talentum zijn allen LPCB & CDP gekeurd conform de EN54-10:2002 richtlijnen. Naast de EN54-10 gekeurde detectors beschikt Talentum tevens over een lijn ATEX goedgekeurde detectors zodat in een explosiegevaarrijke omgeving eveneens een zeer snelle en betrouwbare detectie gegarandeerd kan worden.

De toepassingsgebieden voor vlam- en vonkdetectors zijn sterk variërend en vragen om kennis van zaken. FireSense adviseert u graag daar waar nodig en het bouwen van een proefopstelling behoort tot de mogelijkheden. Aan de hand van proefbranden kunnen we de goede werking aantonen al dan niet aan assuradeur of inspectie-instelling. Hieronder treft u een overzicht aan van de diverse detectoren met bijpassende toepassingsgebieden.

Single IR Dual IR (IR2) Triple IR (IR³) UV/IR²
Landbouw Kerken Atria Vliegtuig hangar
Kolenmijnen Kolenbehandeling Kolenbehandeling Machinekamers
Droger Printers Nucleaire industrie Generatorruimtes
Stoffilters Spuitcabines Farmaceutische ind. Hoogspanning
Viltfabrieken Textielindustrie Spuitcabines Nucleaire industrie
Papierfabrieken Afvalverwerking Opslagtanks Krachtinstallaties
Houtbewerking Tunnels Opslagtanks
talentum-vlamdetectie