Securiton IR-Beams

Securibeams

Als fabrikant van hoogwaardige branddetectiemiddelen kan een infrarood beam niet ontbreken. Infrarood beams kunnen een uitstekend alternatief vormen voor rookmelders als we spreken over grote ruimtes als distributiecentra, productiehallen, atriums en met name ruimtes waar grote hoogtes de projectie van rookmelders lastig maakt, Securiton hanteert een tweetal EN54 goedgekeurde varianten te weten de BSD 535 en de ILIA.

Securibeam BSD 535

De BSD 535 is een All-in-one unit welke in combinatie met één of meerdere reflectors wordt toegepast. Met een detectiebereik van 3 tot 100 meter kan een groot aantal situaties worden beveiligd. Installatie en onderhoud vragen weinig inspanning.

De ILIA detecteert rook, vuur en hitte

Uniek aan de ILIA is dat er naast rook ook vlammen en temperatuurstijgingen worden gedetecteerd als gevolg van innovatieve techniek waarbij de frequentie van het signaal wordt geanalyseerd. De ILIA is geschikt voor grote oppervlaktes tot wel 3000m² waarbij een lus wordt gehanteerd waarin tot 8 sets Securibeams kunnen worden geplaatst. Deze 8 sets worden aangesloten op een controller waar vandaan de instellingen worden gemaakt en het gehele systeem beheerd kan worden. De ILIA kent naast de reguliere versie een uitvoering die speciaal ontwikkeld is voor sterk vervuilde ruimtes. De ILIA sets kunnen eventueel ook geplaatst worden in stofvrije behuizingen.

securiton_logo
securiton-beamdetector