Securiton aspiratiedetectie

Securiton aspiratiedetectie staat voor Zwitserse precisie

Al ruim 60 jaar worden er door Securiton producten ontwikkeld op het gebied van branddetectie. Securiton aspiratiedetectie maakt een belangrijk onderdeel uit van het totale productenpakket. Hiermee draait Securiton mee in de eredivisie binnen de branche.

Voor elke project de juiste Securiton detector

Met een complete range aan Securiton aspiratiedetectoren bent u in staat om kleine tot grote oppervlaktes tot wel 5000m² te beveiligen tegen brand. Dit alles in de hoogste detectieklasse A waarbij uiterst snelle detectie wordt gerealiseerd. De kracht van de Securiton detectoren komt naast de verfijnde detectietechniek tot uiting in het uiterst geringe geluidsniveau, de flexibiliteit en bij de aanleg van het leidingstelsel. Meerdere vertakkingen zijn hierbij mogelijk waarmee Securiton uniek is.

Binnen de range is er voor elk vraagstuk een oplossing. Dit varieert van de economisch gezien sterke troef ASD 531 die geschikt is voor kleine ruimtes als liftschachten tot aan de ASD 535 welke als topmodel toepasbaar is in de zwaarste omstandigheden. De vooralarmen op de ASD 535 kunnen al starten bij een obscuratie (verduistering van de aangezogen lucht) van 0,002%/m. Hiermee kan de detector als uiterst gevoelig worden ingesteld al naar gelang de toepassing.

When every second counts

De techniek achter de Securiton ASD-serie vertaalt zich in de Scattered Light Technology. Deze op LED gebaseerde techniek welke in een groot volume rookkamer wordt gemeten garandeert uiterste precisie. De geringste vorm van het ontstaan van rook wordt gedetecteerd maar ook wordt de airflow bewaakt. Een defect in het leidingnetwerk of een verstopt detectiegat wordt direct gesignaleerd.

De Securiton ASD-serie is niet alleen geschikt in ernstig vervuilde omgevingen maar ook daar waar discretie een rol speelt.Denk aan een woonhuis of een museum, Ondanks de grote ventilator welke zorgt voor veel aanzuigkracht is de detector zeer stil. Met dit extreen lage geluidsniveau onderscheidt Securiton zich in de markt.

De toepassingen van aspiratiedetectie

  • Afvalverwerkingsbedrijven
  • Zware industrie
  • Telecom en computerruimte's: Meer dan 100 locaties in Nederland
  • Koel- en vrieshuizen
  • Zwembaden
  • Maneges
  • Opslagloodsen
  • Gevangeniscellen
  • Metaalverwerkingsbedrijven
securiton_logo
asd535