DFU-911 filter Securiton ASD Aspiratie open box

Bijzonder effectief filter voor Securiton ASD

Een echt slimme oplossing

De ASD filter DFU-911 heeft een grote capaciteit welke snel en makkelijk is te vervangen. En dat ook nog zonder gereedschap te hoeven gebruiken.

Groter is in dit geval veel beter. Want hoe groter het oppervlakte van een filter hoe meer stof er verwerkt kan worden voordat hij vol zit, des te langer het duurt voordat je een verstoring van je luchtstroom krijgt.

Reguliere filters beslaan een oppervlakte van de binnenkant van de ASD-buis. De diameter van de buis is 21mm dus dat is niet een hele grote oppervlakte. Bij Securiton zochten ze naar een oplossing waarbij er veel meer oppervlakte gebruikt kan worden. Dan gaat het filter immers veel langer mee. 

Dat is behoorlijk goed gelukt zoals je hiernaast kunt zien. De capaciteit is vele malen groter dan bij reguliere filters. 

De  zeer effectieve lamellen filter technologie garandeert daarnaast een goede luchtstroom over het hele oppervlakte van het ASD filter DFU 911. Verder is het filtermateriaal aangepast voor een betere filtratie.

Het filtermateriaal is speciaal ontwikkeld voor gebruik in Aspiratiesystemen. In de ideale situatie worden particles van rook doorgelaten en die van stof geweerd. 

Stofparticles zijn doorgaans groter dan die van rook. Er is wel een stukje overlap maar de scheidslijn ligt rond 1µ. De grafiek hiernaast laat de filterkarakteristieken van het DFU 911 filter zien. Op deze wijze hebben de ontwikkelaars van Securiton het optimale filter weten te ontwerpen.

Het DFU 911 filter sluit ook goed af in de filterkast zelf. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij de aanwezigheid van fruitvliegjes, deze kunnen hierdoor niet langs het filter en vervuilen en/of verstoren de ASD sensor niet langer.

De DFU 911 wordt veel toegepast bij liften in combinatie met een Securiton 531. Een hele handige en voordelige ASD die je snel inbedrijf stelt. Benieuwd naar de prijs van een 531 voor jou lift? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Ontvang onze toepassingsnotitie zodat je precies weet wat je moet doen om de ASD 531, het DFU 911 filter en het buizennetwerk conform de norm NEN 2535 voor een lift te plaatsen. Het is slechts een kwestie van lezen en uitvoeren.

Hoe snel vervang je het ASD filter DFU 911

Hoe makkelijk gaat het.
Hier voor jou alle stappen

  • Open de 2 metalen clips en verwijder de kap
  • Vervang het filter
  • Plaats de kap terug

Zo kinderlijk eenvoudig en snel is het vervangen van een DFU 911 filter. 

Gratis tip van ons? Als je het filter eruit heb kun je heel gemakkelijk de buis uitzuigen of rook aanbieden voor het snel testen van de detector (let op! ook rook aanbieden bij het laatste gaatje). Koppelingen en testpunten zijn zo overbodig.

Neem vandaag nog contact op en ontdek zelf waarom Securiton.

Apiratie ASD Securiton 531 voor liften Open

Onderhoud van Securiton in recordtijd uit te voeren. Echt.

Oh ja, nog even over het onderhoud van Securtion ASD Aspiratiesystemen. Een filter vervangen is dus zo gepiept. Securiton is goed in dit soort dingen. Het grote voordeel van Securiton ASD systemen is dat je alle onderdelen 1 op 1 kunt vervangen. Je hoeft nooit meer de kast van de muur te schroeven omdat de sensor vervuild is of de ventilator het heeft opgegeven. Je vervangt simpelweg het onderdeel.

Een mooi voorbeeld is het vervangen van een sensor. Hiernaast zie je hem (het grijze onderdeel links) in de ASD zitten. Hier zitten ook 2 beugels aan die los moeten en verder nog een stekkertje. Daarna kan de sensor er uit. In 3 minuten is de klus geklaard en zit de kap er weer op en kan de monteur weer verder. Zo bespaar je ineens heel veel tijd en geld.

Bel ons we helpen je graag met ASD, List, BMI etc.

Ben je benieuwd geworden?
Neem contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.